Μπλακ Φόρεστ με Φράουλες από τον Στέλιο Παρλιάρο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
125 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
125 γρ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
125 γρ. αλεύρι
70 γρ. βούτυρο “Lurpak”
20 γρ. κακάο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΡΟΠΙ:
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. νερό
100 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
30 γρ. κουαντρώ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ:
800 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά “Arla”
80 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. φράουλες
100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
κουβερτούρα ξυσμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο Lurpak λιωμένο. Τοποθετούμε το μείγμα σε τσέρκι 24 εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά. Όταν κρυώσει ρίχνουμε την πολτοποιημένη φράουλα και το κουαντρο. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος Arla (να είναι καλά παγωμένη )με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή η σαντιγί. Κόβουμε οριζόντια το παντεσπάνι σε 3 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι και αλείφουμε με τη μαρμελάδα. Στρώνουμε τα 300 γρ. περίπου από τη σαντιγί που έχουμε φτιάξει με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τοποθετούμε και τις μισές φράουλες. Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι, τη σαντιγί και τις υπόλοιπες φράουλες. Καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί και την τριμμένη σοκολάτα.
Χρόνος προετοιμασίας: 45΄
Μερίδες: 12
70 γρ. βούτυρο “Lurpak”
20 γρ. κακάο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΡΟΠΙ:
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. νερό
100 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
30 γρ. κουαντρώ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ:
800 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά “Arla”
80 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. φράουλες
100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
κουβερτούρα ξυσμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο Lurpak λιωμένο. Τοποθετούμε το μείγμα σε τσέρκι 24 εκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 20-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά. Όταν κρυώσει ρίχνουμε την πολτοποιημένη φράουλα και το κουαντρο. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος Arla (να είναι καλά παγωμένη )με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή η σαντιγί. Κόβουμε οριζόντια το παντεσπάνι σε 3 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε το ένα κομμάτι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με ένα πινέλο με το σιρόπι και αλείφουμε με τη μαρμελάδα. Στρώνουμε τα 300 γρ. περίπου από τη σαντιγί που έχουμε φτιάξει με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τοποθετούμε και τις μισές φράουλες. Τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι, τη σαντιγί και τις υπόλοιπες φράουλες. Καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί και την τριμμένη σοκολάτα.
Χρόνος προετοιμασίας: 45΄
Μερίδες: 12
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου