add

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ




Υλικά







ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤO ΦΥΛΛΟ
  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 70 ml ελαιόλαδο (1 φλιτζάνι του τσαγιού)
  • 70 ml χλιαρό νερό
  • 1 κουτάκι σόδα (Αναψυκτικό)
  • Λίγο αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 200 γρ φέτα (όχι πολύ αλμυρή)
  • 150 γρ ανθότυρο
  • 150 γρ μανούρι
  • 2 αυγα
  • Θυμάρι, μαϊντανό
  • Φρέσκο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία

  01Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ, τα δουλεύουμε λίγη ώρα και προσθέτουμε σόδα όσο χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη μαλακή (να πλάθεται χωρίς να κολλάει στα χέρια μας)
02 Χρησιμοποιούμε σόδα (όχι μαγειρική)! Αυτό είναι και το μυστικό στο φύλλο γιατί το κάνει τραγανό εξωτερικά και ζουμερό εσωτερικά
03Αφήνουμε τη ζύμη τουλάχιστον μισή ώρα να ξεκουραστεί
04Βάζουμε τα τυριά σε μια λεκάνη, τα διαλύουμε καλά με τα χέρια μας και προσθέτουμε τα αυγά, το θυμάρι και τον μαϊντανό
  05Ανακατεύουμε πάλι καλά να διαλυθεί το αυγό, τρίβουμε το πιπέρι και είμαστε έτοιμοι
06Κόβουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και ανοίγουμε 2 φύλλα με πάχος 1 εκατοστό περίπου***
  07Λαδώνουμε τα τοιχώματα και το εσωτερικό ενός ταψιού διαμέτρου 30 εκατοστών. Τοποθετούμε το ένα φύλλο και προσθέτουμε τη ζύμη ομοιόμορφα παντού. Αφήνουμε ένα πόντο στις άκρες για να κολλήσει το άλλο φύλλο. Κλείνουμε και διπλώνουμε τα δύο φύλλα στις άκρες τους.
08Ραντίζουμε με λίγο νερό,  και ψήνουμε στους 180 °C βαθμούς για μισή ώρα


ΠΗΓΗ<=

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου