add

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

EYKOΛΟ ΚΕΙΚ ΛΙΩΜΕΝΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


EYKOΛΟ ΚΕΙΚ ΛΙΩΜΕΝΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
-3.1/2 κ.σ.βουτηρο
-200 γρ.κουβερτουρα
-2 αυγα (χωριστα οι κροκοι)
-2 κροκους αυγων
-5 κ.σ.ζαχαρη
-λιγο βουτηρο και λιγο κακαο (αλειμα κ’πασπάλισμα τα φορμακια)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλειφετε 4 φορμακια με βουτηρο και τα πασπαλιζετε με το κακαο.Λιωνετε σε μπεν μαρι το βουτηρο με την κουβερτουρα,και αφηνετε να κρυωσει.Εν τω μεταξυ χτυπατε με το μιξερ και τους 4 κροκους μαζι  με 4 κ.σ. ζαχαρη.(κρατατε 1 κ.σ.)να αφρατεψουν.Αναμιγνυετε τη λιωμενη σοκολατα μαζι με τους κροκους απαλα με τη σπατουλα.Σε ένα άλλο μπολ χτυπατε τα 2 ασπραδια από τα αυγα μαζι τη μια κουταλια ζαχαρη που κρατησατε.Χτυπατε μεχρι το μειγμα να αφρισει και ενωνετε πολύ απαλα τα δυο μειγματα.Ειναι σημαντικο να μην ‘ξεφουσκωσει’ η μαρεγκα.Μοιραζετε το μειγμα στα φορμακια ,τα βαζετε πανω σε ένα ταψι και ψηνετε σε πολύ δυνατο φουρνο 300 βαθμους μεχρι 15’λεπτα.Θελουμε από εξω να είναι τραγανο για να κραταει μεσα του τη σοκολατα ρευστη.Αφηνετε 3’-4’ λεπτα να κρυωσει και ξεφορμαρετε αναποδογυριζωντας το φομακι σε ένα πιατο.Σερβιρετε με παγωτο η’ σαντιγυ και φρεσκες φραουλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου