add

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Μους λευκής σοκολάτας

Υλικά
(4-5 μερίδες)

150γρ. λευκή σοκολάτα (κουβερτούρα)
350ml κρέμα γάλακτος
Λίγο λικέρ της αρεσκείας μας

Εκτέλεση
Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια, τη λιώνουμε σε μπεν μαρί και τη διατηρούμε ζεστή ακόμα και όταν είναι έτοιμη (δεν βγάζουμε το κατσαρολάκι από το ζεστό νερό. Παράλληλα, βράζουμε 100ml από την κρέμα γάλακτος σε άλλο κατσαρολάκι κι έπειτα, την αφήνουμε να κρυώσει. Τότε, αδειάζουμε την κρέμα στη σοκολάτα, «χτυπώντας» την ελαφρά για 2-3 λεπτά. Κάνουμε σαντιγί από την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε τμηματικά στη μους, ανακατεύοντας συνεχώς και ελαφρά, προσθέτοντας στο τέλος λίγο λικέρ της αρεσκείας μας. Έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα σε μπολάκια και το βάζουμε στο ψυγείο για να «δέσει». Σερβίρουμε τη μους, πασπαλίζοντας με τριμμένους ξηρούς καρπούς. 
 
πηγη: www.4menu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου