add

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Σοκολατένια αμυγδαλόπιτα


Σήμερα, θα σας γλυκάνουμε, φτιάχνοντας αμυγδαλόπιτα, την οποία θα περιχύσουμε με σοκολάτα για γεύση… αξέχαστη!
Υλικά
150 γραμμ. βούτυρο
200 γραμμ. αμυγδαλόψιχα, τριμμένη στο μπλέντερ
200 γραμμ. σοκολάτα ζαχαροπλαστικής (τουλάχιστον 55% κακάο)
50 γραμμ. ζάχαρη
50 γραμμ. ζάχαρη άχνη
5 αβγά
Εκτέλεση
Βουτυρώνετε ένα τσίγκινο ταψάκι διαμέτρου 18-20 εκ. Το στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί και το βουτυρώνετε και αυτό. Αναμειγνύετε τη σκόνη της αμυγδαλόψιχας με την άχνη. Σπάτε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη λιώνετε μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Απομακρύνετε το μπεν μαρί από τη φωτιά, αλλά αφήνετε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας μέσα στο σκεύος. Χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αβγά στο μίξερ χειρός, σε δυνατή ταχύτητα, ώστε να σχηματιστεί ένα μείγμα όσο το δυνατόν πιο αφράτο και κρεμώδες. Σε αυτό το μείγμα προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα, φροντίζοντας να ανασηκώνετε τις άκρες με μια σπάτουλα, κινώντας το μείγμα κυκλικά.
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά αρχίζετε να προσθέτετε, με τον ίδιο τρόπο, τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο. Ανακατεύετε ώσπου να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη. Την αδειάζετε στο ταψάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 C, για 5 λεπτά.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160 C και ψήνετε την αμυγδαλόπιτα για άλλα 25-30 λεπτά. Η υφή της πρέπει να παραμείνει ρευστή στο εσωτερικό.
Την αφήνετε να κρυώσει λίγο και τη βγάζετε από το ταψάκι. Σε 2-3 ώρες μπορείτε να τη σερβίρετε, συνοδεύοντάς τη με παγωτό βανίλια ή πραλίνα φουντουκιού.
πηγη<= 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου