add

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ






ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα
200 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
2 κρόκοι αβγών
4 κουτ κρυσταλλική ζάχαρη
3 ασπράδια αβγών
1 πρέζα βανίλια
200 γραμ κρέμα γάλακτος
60 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
βούτυρο για το αλεύρωμα της φόρμας
λίγο αλεύρι για το πασπάλισμα της φόρμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Κτυπάτε τα ασπράδια των αβγών σε πηκτή σαντιγί
2.Λειώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνετε να έρθει μετά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
3.Σε ένα μπολ κτυπάτε τους κρόκους των αβγών μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο λευκό μείγμα. Προσθέτετε κουταλιά-κουταλιά τη λειωμένη σοκολάτα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα. Ρίχνετε το αλεύρι κοσκινιστό μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Τέλος προσθέτετε τη μαρέγκα ανακατεύοντας και πάλι σιγά μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα.
4.Παίρνετε μια φόρμα του σουφλέ και την βουτυρώνετε καλά, τη πασπαλίζετε με αλεύρι και μετά την αναποδογυρίζετε για να φύγει το περισσευούμενο και αδειάζετε μέσα το μείγμα μέχρι να φτάσει τα 2/3 της φόρμας.
5.Το ψήνετε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 17 λεπτά και μέχρι να φουσκώσει και να ξεχειλίσει έξω από το χείλος της φόρμας.
6.Το βγάζετε και το σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντάς το εάν θέλετε από ελαφρά χτυπημένη κρέμα γάλακτος

Σημείωση.. Στη συνταγή σας προτείνω 17 λεπτά ψήσιμο, όμως ο χρόνος αυτός από φούρνο σε φούρνο αλλάζει και ο μόνος τρόπος να πετύχετε το σωστό ψήσιμο είναι να παρακολουθείτε το φούσκωμα. Μόλις φουσκώσει 1-2 δάχτυλα πάνω από το χείλος είναι έτοιμο. Μην ανοίγετε το φούρνο όσο ψήνεται το σουφλέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου