add

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Μοσχάρι σοφρίτο Κερκυραϊκό με σκόρδο και μαϊντανό

{image:title}

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κιλότο σε φέτες λίγο χτυπημένο, κομμένο σε μπουκιές (7-9εκ πάχος)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ξίδι λευκό
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • Αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι




Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα μικρό πιάτο αναμιγνύουμε το αλάτι με το πιπέρι και σε ένα δεύτερο τοποθετούμε το αλεύρι. Περνάμε τις μπουκιές του κρέατος και από τις δύο πλευρές, πρώτα από το αλατοπίπερο και ύστερα από το αλεύρι. Τινάζουμε ελαφρά τα κομμάτια του κρέατος να φύγει το πολύ αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Παίρνουμε μια κατσαρόλα με βαρύ και φαρδύ πάτο και στρώνουμε τα μισά κομμάτια κρέατος. Πασπαλίζουμε με άφθονο μαϊντανό και το μισό σκόρδο. Τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια κρέατος και τον υπόλοιπο μαϊντανό και σκόρδο. Ρίχνουμε το ξίδι και ένα φλιτζάνι καλά γεμάτο χλιαρό νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 50-60 λεπτά. Το κρέας πρέπει να είναι πολύ μαλακό και η σάλτσα πηχτή.
πηγη<= 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου