add

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Κοτόσουπα αυγολέμονο


Κοτόσουπα αυγολέμονο

Σιγουρέψου ότι έχεις:

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 2 φλιτζ. ρύζι
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 «Σπιτικός» ζωμός κότας
  • Για το αβγολέμονο:
  • 3 κρόκοι αβγού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 ασπράδια αβγού σε θερμοκρασία δωματίου
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
  • κλωναράκια ρόκας

Ξεκινάμε!

  • 1 Ρίξε το λάδι
    , τα κομμάτια του κοτόπουλου, το ζωμό κότας και πιπέρι σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα βραστό νερό και άφησέ τα να βράσουν ωραία και καλά για 35-40 λεπτά.
  • 2 Μετά βγάλε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια πιατέλα και πέρασε το ζωμό κοτόπουλου από σουρωτήρι, πάνω από ένα μπολ. Για να δούμε, πόσο ζωμό έχουμε… Αν είναι λιγότερος από 8 φλιτζάνια, πρόσθεσε βραστό νερό, μέχρι να φτάσεις τον μαγικό αριθμό.
  • 3 Ρίξε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και, μόλις πάρει μια βράση, πρόσθεσε το ρύζι και βράσε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία του. Μετά κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά, γιατί έχουμε να ασχοληθούμε με το αβγολέμονο.
  • 4 Χτύπα τα ασπράδια των αβγών μέσα σε μπολ, μέχρι να ασπρίσουν, πρόσθεσε έναν-έναν τους κρόκους και χτύπα, μέχρι να ενωθούν.
  • 5 Εδώ είναι το πονηρό σημείο: πρόσθεσε το χυμό λεμονιού σιγά-σιγά και, μόλις ενσωματωθεί, ρίξε από ψηλά με μεγάλη κουτάλα 4-5 κουταλιές από το ζωμό στον οποίο έβρασε το ρύζι, ανακατεύοντας διαρκώς.
  • 6 Ρίξε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα, ανακάτεψε και σέρβιρε μαζί με τα κομμάτια του κοτόπουλου, γαρνίροντας με κλωναράκια ρόκας.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου