add

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Σπαγγέτι Καρμπονάρα



karbonara
Μακαρόνια Καρμπονάρα - Μια κλασσική αγαπημένη ιταλική συνταγή που είναι εύκολη.
Δεν είναι τυχαίο που είναι από τις αγαπημένες μακαρονάδες μικρών και μεγάλων, αφού είναι ιδανική και νόστιμη λύση στο καθημερινό τραπέζι.
Υλικά:
  • 500 γραμ. Σπαγγέτι Νο 6
  • 100 γραμ. Μπέικον ή Ζαμπόν Πάρμας
  • 2 Κρόκους Αυγών
  • 200 ml Κρέμα Γάλακτος Light
  • 1/2 ματσάκι Βασιλικό (ψιλοκομμένο)
  • 1 κρεμμύδι (τριμμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (προαιρετικά)
  • 2 κουτ. σούπας Βούτυρο
  • Παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:
Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα περιχύνετε με μία κουταλιά λιωμένο βούτυρο. Τα αφήνετε στην άκρη, φροντίζοντας να τα διατηρήσετε ζεστά. Στη συνέχεια, χτυπάτε του κρόκους των αυγών με το σύρμα και ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε, εάν θέλετε και μια 1 κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα. Κόβετε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και λιώνετε σ' ένα τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, το ζαμπόν και ρίχνετε στο τέλος το σκόρδο. εάν βάλετε. Ρίχνετε τους χτυπημένους κρόκους με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Προσθέτετε το βασιλικό, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το μίγμα να πάρει 1-2 βράσεις. Βάζετε τα μακαρόνια στο τηγάνι και τα ανακατεύετε ώστε να τυλιχτούν καλά με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως και, εάν θέλετε, πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα. Καλή σας όρεξη!
Tip:
Για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους, σας προτείνουμε να φτιάξετε την καρμπονάρα σας χωρίς την κρέμα γάλακτος. Αρκεί να χτυπήσετε τους κρόκους των αυγών με λίγο (4 κουταλιές) από το νερό όπου βράσατε τα μακαρόνια - εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε ζεστό γάλα - και να σβήσετε το ζαμπόν / μπέικον με 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί (αν και γω έχω βάλει και Visanto). 
Σε περίπτωση που φοβηθείτε μήπως μυρίζει το αυγό μην προβληματίζεστε, γιατί αν το ρίξετε όσο τα μακαρόνια ειναι ζεματιστά δεν υπάρχει θέμα.
.πηγη<=Shell-Land.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου