add

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Σουφλέ τυριών


Συστατικά

  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα πλήρες
  • 2 κρόκοι αυγού
  • 80 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 80 γρ. γραβιέρα
  • 80 γρ. έμενταλ
  • 4 ασπράδια αυγών
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι (άσπρο ή μαύρο)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1Βάλε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να λιώσει και πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς
  • 2Άφησε λίγο το μείγμα να καβουρδιστεί και πρόσθεσε το γάλα
  • 3Αλατοπιπέρωσε και κατέβασε το μείγμα από τη φωτιά. Τώρα έχεις μια βελούδινη μπεσαμέλ
  • 4Πρόσθεσε τους κρόκους αυγών και τα τριμμένα τυριά (κρατώντας την παρμεζάνα για το ψήσιμο)
  • 5Χτύπησε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και ανάμειξέ τα στη μπεσαμέλ (αφού έχει κρυώσει) απλά για να παραμείνει αφράτη
  • 6Βουτύρωσε ένα ταψάκι ή ατομικά φορμάκια ρίξε το μείγμα και πασπάλισε με την παρμεζάνα
  • 7Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για μισή ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια

    ΠΗΓΗ<=

  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου