add

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Σαλάτα με ψητά λαχανικά



 


Πλύντε τη ρόκα και ξεχωρίστε την σε φύλλα. Ξεφλουδίστε το σκόρδο και συνθλίψτε το. Ανακατέψτε το με λάδι, σκόνη πάπρικα και από μισή κ.γ. αλάτι και πιπέρι. Πάρτε από το μείγμα 2 κ.σ., ανακατέψτε τις με ξίδι, μέλι και μουστάρδα, προσθέστε καρυκεύματα, ανακατέψτε με τη ρόκα και αφήστε τα υλικά στην άκρη.
Πλύντε τα λαχανικά, αφαιρέστε τους σπόρους της πιπεριάς. Κόψτε το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και τις τομάτες σε φέτες και την πιπεριά σε πλατιές φέτες. Απλώστε τα λαχανικά σε μερίδες σε ένα αλουμινένιο ταψάκι για γκριλ. Ανακατεύοντας περ. 8 λεπτά (αφαιρώντας τις τομάτες από κάτω ανά 2 με 3 λεπτά) ψήστε τα λαχανικά, αλείφοντάς τα συχνά με ένα πινέλο με το λάδι με τα καρυκεύματα.
Τοποθετήστε τα λαχανικά ζεστά στη ρόκα και σερβίρετε αμέσως.

Υλικά για 4 μερίδες


  • 50 g ρόκα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα σε σκόνη
  • ιωδιούχο αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • 1/2 κ.γ. μέλι ανθέων
  • 1/2 κ.γ. μέτρια καυτερή μουστάρδα
  • 1 κίτρινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά (των 200 g)
  • 1 μεγάλο κολοκύθι (250 g)
  • 1 μελιτζάνα (280 g)
  • 2 τομάτες (των 200 g)
πηγη<=

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου