add

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Κλέφτικο σε λαδόκολλα


Τρόπος παρασκευής:


Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρέας. Μόλις ροδίσει, προσθέτουμε τα λαχανικά και σβήνουμε με το κρασί. Καρυκεύουμε με το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και αφήνουμε το κρέας να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε καλά και χωρίζουμε σε τέσσερις μερίδες, τοποθετώντας τις σε λαδόκολλα.
Διπλώνουμε καλά σε φάκελο και προαιρετικά δένουμε με σπάγγο. Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα και 45΄. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ραντίζουμε με νερό. 
TipΑντί για λαδόκολλα, μπορείτε να τυλίξετε με ζύμη σφολιάτας ή ζύμη κουρού.

Υλικά για 4 μερίδες


  • 1/2 κιλό αρνί σπάλα σε κύβους
  • 1 πακέτο τηγανιά χοιρινή  σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Αρχαϊκά
  • 1 τμχ καρότο σε κύβους
  • 1 τμχ πιπεριά πράσινησε κύβους
  • 1 τμχ κόκκινη πράσινη σε κύβους
  • 1/3 τμχ σέλερι σε κύβους
  • 200 γρ κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • θυμάρι
  • αλάτι ψιλό Κυπάρι
  • μαύρο πιπέρι τριμμένο
  • 200 γρ. τυριά σκληρά σε κύβους 
 πηγη<=

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου