add

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Στρείδια με σάλτσα ροκφόρ

Στρείδια με σάλτσα ροκφόρ

  • 12
     



 Στρείδια με σάλτσα ροκφόρ


Υλικά για 2-4 άτομα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 χούφτα φύλλα νεροκάρδαμου ψιλοκομμένα
λίγο ούζο
αλάτι και ταμπάσκο
2 φέτες λευκό ψωμί μόνο η ψίχα
χοντρό μαγειρικό αλάτι
φέτες λεμονιού και κλαράκια μαϊντανού για το σερβίρισμα
12 ολόφρεσκα στρείδια
50 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο
1 μικρό μίσχο σέλερι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 φρέσκα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το νεροκάρδαμο και το ούζο. Βάζουμε αλάτι και ταμπάσκο. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε το μίγμα στο μπλέντερ, προσθέτουμε το ψωμί και τα δουλεύουμε για λίγο ώστε να φτιάξουμε «πράσινα ψίχουλα» (το μείγμα αυτό μπορεί να μπει σε ένα μπολ με κάλυμμα και να παγώσει μέχρι 2 ημέρες πριν).
Με ένα μαχαίρι στρειδιών, ανοίγουμε τα κελύφη και αφαιρούμε τα στρείδια με τους χυμούς τους σε ένα μπολ. Πετάμε το επάνω κέλυφος και καθαρίζουμε, τρίβοντάς και στεγνώνοντας καλά το κάτω μέρος. Στραγγίζουμε τα στρείδια, φυλάγοντας τους χυμούς, ενώ ελέγχουμε για τυχόν κομμάτια από τα κελύφη.
Προθερμαίνουμε το γκρίλ στο ανώτερο. Σε ένα ταψί απλώνουμε μαγειρικό αλάτι και βάζουμε πάνω τα κελύφη. Τοποθετούμε από ένα στρείδι σε κάθε κέλυφος και από πάνω βάζουμε με το κουταλάκι από λίγο από τους χυμούς που φυλάξαμε. Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα με το ψωμί σκεπάζοντάς τα τελείως.
Τέλος, τα ψήνουμε στο γκριλ στους 200 βαθμούς για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι το επάνω στρώμα να κοχλάσει και να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Απλώνουμε τα στρείδια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, γαρνίρουμε με κλαριά μαϊντανού και κομμάτια λεμονιού και σερβίρουμε

πηγη:troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου