add

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Σαλάτα με σπανάκι


Τρόπος παρασκευής:


Καθαρίζουμε, ξεπλένουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί το σπανάκι. Ξεπλένουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε ψιλές φέτες. Κόβουμε σε κύβους το μπέικον. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον με το κουκουνάρι. Μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά. Ετοιμάζουμε σε μουλινέτα την βινεγκρέτ αναμειγνύοντας το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, το μέλι και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ βάζοντας στο σπανάκι τα υλικά της γαρνιτούρας και περιχύνουμε με την βινεγκρέτ. Στο τέλος προσθέτουμε τα κρουτόν.

Υλικά για 4 μερίδες


  • 2 Kg σπανάκι
  • ½ Kg μανιτάρια λευκά
  • 400 g καπνιστό μπέικον
  • 60 g κουκουνάρι
  • 300 g κρουτόν
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 25 ml μηλόξυδο
  • 25 g μέλι
  • αλάτι, πιπέρι

πηγη<-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου