add

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΓΑΡΙΔΕΣ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ


Υλικά:

  • 18 μεγάλες ωμές γαρίδες,
  • 125 ml (½ φλ.) λευκό κρασί,
  • 300 γρ. (2 φλ.) κριθαράκι,
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 2 κουταλιές πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
  • 2 -3 ώριμες ντομάτες(ανάλογα με το μέγεθός τους),
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτές,
  • 1/4 κουταλάκι ρίγανη,
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη (1/2 φλ. περίπου),
  • Αλάτι, πιπέρι,
  • Ανηθος για γαρνίρισμα.

Εκτέλεση:

Βράζετε σε μια κατσαρόλα 1 ½ φλ. νερό με το κρασί και αλάτι και ρίχνετε μέσα τις γαρίδες. Τις βράζετε μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ και να κουλουριαστούν -για 3 περίπου λεπτά-και τις σουρώνετε. Τις ρίχνεται αμέσως σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό για να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε.
Κόβετε τις 6 σε μικρά κομματάκια και κρατάτε τις υπόλοιπες ολόκληρες. Βράζετε το κριθαράκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και το στραγγίζετε σε σουρωτήρι. Ταυτόχρονα, χαράζετε σταυρωτά τον πάτο των ντοματών και τις ρίχνετε για ½ λεπτό σε νερό που σιγοβράζει. Τις στραγγίζετε, τις ξεφλουδίζετε, τις ξεσποριάζετε και τις κόβετε σε κυβάκια/ζάρια (πρέπει να έχετε 1 ½ φλ. περίπου).
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο, σε χαμηλή φωτιά σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, προσθέτετε
τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3 λεπτά. Προσθέτετε τον ντοματοπελτέ ½ φλυτζάνι νερό και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 περίπου λεπτά. Ύστερα, ανακατεύετε μέσα το κριθαράκι, τα κομματάκια τωνγαρίδων και τη ρίγανη και τα ανακατεύετε να ζεσταθούν όλα καλά. Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει μια δεμένη σάλτσα, για 2-3 λεπτά. Αν θέλετε, το τελευταίο λεπτό, βάζετε και τις ολόκληρες γαρίδες από πάνω(μην τις ανακατέψετε μέσα!), για να ζεσταθούν.
Βάζετε το κριθαράκι σε πιατέλα ή 4 ατομικά πιάτα, βάζετε από πάνω τις υπόλοιπες γαρίδες, σκορπάτε γύρω τη φέτα και το γαρνίρετε, αν θέλετε με άνηθο.

ΠΗΓΗ<= 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου