add

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ


Συστατικά
  • 1 πακέτο   Λαζάνια Primo Gusto
  • ½ κιλό σπανάκι βρασμένο, ψιλοκομμένο και στραγγισμένο καλά
  • 100 γρ. μπέϊκον
  • 100 γρ. ζαμπόν
  • 1 ½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι έμμενταλ τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι μυζήθρα μαλακή ή μανούρι κομμένο σε κύβους
  • 1 αυγό
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη μπεσαμέλ
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • 1 ½ ποτήρι γάλα
  • 2 φλιτζάνια ρεγκάτο τριμμένο
  • Αλατοπίπερο
Για τη σάλτσα
  • 5 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 5 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 4 ποτήρια γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Αλατοπίπερο
  • 7 κουταλιές σούπας κέτσαπ ή έτοιμη σάλτσα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ αρκετά σφιχτή.  Μόλις μισοκρυώσει ρίχνουμε το αυγό και το σπανάκι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μαϊντανό, το ζαμπόν, το μπέϊκον, την κεφαλογραβιέρα, το έμμενταλ, το 1/3 του ρεγκάτο και τελευταία τη μυζήθρα.
Σε βουτυρωμένο σκεύος,  ρίχνουμε λίγη από την κόκκινη σάλτσα. Στρώνουμε μία σειρά λαζάνια και απλώνουμε από πάνω το μίγμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (λαζάνια – μίγμα), άλλες 4 φορές. Ρίχνουμε ½ φλυτζάνι με τυριά και τοποθετούμε και την 5η στρώση από τα λαζάνια.
Εν τω μεταξύ έχουμε ετοιμάσει τη σάλτσα:
Λειώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και λίγο – λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.  Πρέπει να γίνει μία πολύ αραιή μπεσαμέλ (σαν πυκνό γάλα).  Καθώς είναι χλιαρή, περιχύνουμε με αυτήν τα λαζάνια.  Πρέπει να τα καλύψει τελείως, να μην μείνει καθόλου ακάλυπτη επιφάνεια.  Αν είναι λιγότερη, μπορούμε να προσθέσουμε γάλα.  Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με το ρεγκάτο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο ή με το καπάκι του, το σκεύος. Δεν πρέπει να μπαίνει καθόλου αέρας.  Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (που έχουμε προθερμάνει) για 35’ στους 200º C.  Bγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ρεγκάτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10’ στους 100º C.  Πριν σερβίρουμε απλώνουμε πάνω από κάθε κομμάτι, 1 κουταλάκι κέτσαπ ή σάλτσα.
Χρόνος προετοιμασίας:   30′
Χρόνος μαγειρέματος : 35′
Μερίδες: 8
πηγη<=

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου