Τηγανιτές γαριδούλες
Ένα φαγητό της απέραντης υπομονής και του μέγιστου κουράγιου και όλα αυτά γιατί πρέπει να κάτσεις και να καθαρίσεις τουλάχιστον 1 ½ κιλό μικρές γαρίδες από κεφάλια, ουρές και τσόφλια. Αν το έχετε λοιπόν το κουράγιο ιδού η συνταγή.

  • Υλικά για περίπου 4-5 άτομα
1 ½ κιλό μέτριες προς μικρές γαρίδες
Αλάτι
Αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Παίρνετε δύο λεκάνες, στη μια βάζετε τις ακαθάριστες γαρίδες, στην άλλη θα βάλετε τα τσόφλια. Ανάμεσα από τις δύο λεκάνες βάζετε μια πιατελίτσα. Κάθεστε σε μια καρέκλα, παίρνετε μια γαρίδα στο χέρι, της βγάζετε το κεφαλάκι, της βγάζετε την ουρίτσα και με απαλές κινήσεις και συνάμα βίαιες αφαιρείτε τα τσόφλια. Βάζετε την καθαρή γαριδούλα στην πιατελίτσα και όλα τα υπόλοιπα στην δεύτερη λεκάνη. Σημειώστε ότι άμα είναι μεγαλούτσικη η γαρίδα με ένα μαχαιράκι πρέπει να αφαιρέσετε και το εντεράκι της.
Όταν καθαρίσετε όλες τις γαρίδες τις αλατίζετε, τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να κάνουν μια χρυσή κρούστα.
Τις συνοδεύετε με μια ροζ μαγιονέζα, με μια χωριάτικη σαλάτα με ένα καλό Ασύρτικο περασμένο από βαρέλι και με καλή παρέα.
Πηγή: ntomatagemisti.gr