add

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι


  • 1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
  • ½ κιλό κοφτό μακαρονάκι
  • 2 φλιτζ. Pummaro Ψιλοκομμένο με Κρεμμύδι
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 2-3 γαρίφαλα
  • 1 κουταλιά Εxtra Γεύση ζωμό λαχανικών σε κόκκους
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Αλάτι-πιπέρι

Ξεκινάμε!

  • 1 Αφαίρεσε με ένα μαχαιράκι το στόμα και την κουκούλα του χταποδιού, και ξέπλυνε τα πλοκάμια κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • 2 Βάλε τα πλοκάμια σε μια κατσαρόλα με νερό και βράσε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Μετά στράγγιξε, ξέπλυνε και κόψ’ τα σε κομματάκια.
  • 3 Σε μια καυτή κατσαρόλα ρίξε το λάδι
    και, μόλις ζεσταθεί, σόταρε τα κομματάκια του χταποδιού για 2-3 λεπτά ακόμα, χωρίς να σταματήσεις το ανακάτεμα. Στη συνέχεια σόταρε το κρεμμύδι ανακατεύοντας, μέχρι να καραμελώσει.
  • 4 Σβήσε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίξε στην κατσαρόλα το Pummaro
    Ψιλοκομμένο με Κρεμμύδι, 3 φλιτζάνια νερό, το ζωμό λαχανικών σε κόκκους, το καρότο, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, αλάτι, πιπέρι και άφησέ τα να πάρουν 1-2 βράσεις.
  • 5 Πρόσθεσε το κοφτό μακαρονάκι, ανακάτεψε και βράσε για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  • 6 Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αλλά μη σερβίρεις αμέσως: άφησε πρώτα να περάσουν 5 λεπτά, για να απορροφηθούν τα υγρά.
Καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου