add

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ


Υπάρχει τρόπος να απολαμβάνουμε νοστιμότατα, σπιτικά μπισκότα χωρίς ζάχαρη, διογκωτικές ουσίες και ζωικά προϊόντα? Φυσικά και υπάρχει! Παρουσιάζουμε σήμερα μια συνταγή μπισκότων βρώμης που αγαπούν ιδιαίτερα τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι.

ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. αλεύρι τύπου 70%
- 150 γρ. νιφάδες βρώμης ολικής (λεπτές)
- 150
ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο βιολογικό
- 150
ml βύνη ρυζιού ή σιρόπι αγάβης
- 1 πρέζα ανεπεξέργαστο αλάτι
- 1 πρέζα κανέλα
- ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού (προαιρετικά)
- βιολογική μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη & χρωστικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμιγνύουμε το αλεύρι και τις νιφάδες βρώμης, το αλάτι και την κανέλα. Σε ένα άλλο μπωλ προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τη βύνη ρυζιού ανακατεύοντας πολύ καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Προσθέτουμε τώρα όλα τα υλικά μαζί, πλάθοντας σιγά-σιγά φτιάχνοντας τη ζύμη των μπισκότων μας. Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε την ανάλογη ποσότητα κάθε φορά και πλάθουμε ένα –ένα τα μπισκότα μας, αφήνοντας λίγο κενό χώρο στη μέση για να τη μαρμελάδα. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα καλά λαδωμένο χαμηλό ταψάκι ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20’ στους 180 βαθμούς. Μπορείτε να συνοδέψετε τα μπισκοτάκια βρώμης με τσάι του βουνού που θα βράσετε κανονικά και λίγο πριν το τέλος θα προσθέσετε λίγο κανέλα & γαρύφαλλο.
Καλή απόλαυση!

Αθηνά Κεχαγιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου