add

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Κοτόπιτα με μπεσαμέλ

Κοτόπιτα με μπεσαμέλ



.
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλη κότα χωρίς πέτσα και κομμένη σε μικρά κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φλυτζάνια τυρί τριμμένο
3 αυγά
2 φλυτζάνια βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 φλυτζάνι νερό
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού
1/2 κιλό φύλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βάζετε σε μία κατσαρόλα την κότα να βράσει.
  • Αφού βράσει κρατάτε λίγο ζωμό και ρίχνετε τα κρεμμύδια.
  • Χτυπάτε τ΄αυγά.
  • Μόλις η κότα και τα κρεμμύδια μείνουν με τη σάλτσα τους προσθέτετε το τυρί και τ΄αυγά και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε.
  • Λιώνετε το βούτυρο. Βάζετε το μισό βούτυρο στο πλάι για το φύλλο.
  • Ζεσταίνετε το γάλα διαλυμένο στο νερό.
  • Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο στην κατσαρόλα το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιεί το προηγούμενο. Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε.
  • Ρίχνετε στο μίγμα της κότας την μπεσαμέλ.
  • Βουτυρώνετε το ταψί. Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο. Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα.
  • Ρίχνετε την κότα και την απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω. Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο. Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα.
  • Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό.
  • Ψήνετε μισή ώρα με 45 λεπτά σε μέτριο φούρνο.

ΠΗΓΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου