add

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ψαρονέφρι με μέλι


Άβε Καίσαρα και καλή σου όρεξη!

Υλικά

  • 1 ψαρονέφρι
      για τη μαρινάδα:
  • 1 κ. σούπας μέλι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας ξίδι
  • λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό φρέσκο ή αποξηραμένο
      για τη σάλτσα:
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι κορίανδρον
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι ντοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι ξίδι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Μία ημέρα πριν κόβουμε το ψαρονέφρι στα δύο κατά μήκος και τοποθετούμε τα δύο στενόμακρα κομμάτια του σε μια γαβάθα με λάδι, μέλι, ξίδι και το μισό βασιλικό. Το φυλάμε όλη νύχτα στο ψυγείο.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι και ζεσταίνουμε λάδι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο (ψιλοκομμένα). Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε λίγο ξίδι, τον ντοματοπολτό, τον κόλιαντρο και τον υπόλοιπο βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί η σάλτσα.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και θωρακίζουμε σε δυνατή φωτιά τα φιλέτα, 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο της μαρινάδας στη σάλτσα ντομάτας που σιγοβράζει. Αφού σοταριστούν τα φιλέτα, τελειώνουμε το μαγείρεμά τους μέσα στη σάλτσα για άλλα 4 -5 λεπτά. Σερβίρουμε τα φιλετάκια με τη σάλτσα σε μια πιατέλα διακοσμημένη με βασιλικό μαζί με ρύζι ή πατάτες.
Καλή όρεξη!
Νηστικο αρκουδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου