add

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

food+dring//ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ.

ΠΗΓΗ:lixoudis
ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ.
Συστατικά:

            2 κιλά αρνί μπούτι ξεκοκαλισμένο ολόκληρο .
            1/2 κιλό μοσχάρι ψαχνό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
             200 γρ. λουκάνικο
             5 Σκελίδες Σκόρδο
             200 γρ. Κεφαλογραβιέρα 
             Μουστάρδα
             Αλάτι
             Πιπέρι
             2 καρότα
             1 πιπεριά πράσινη




    Χρησιμοποιήστε ολόκληρο το  μπούτι . Πλένουμε καλά το κρέας,(αρνί και μοσχάρι ) το στεγνώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
    Σε ένα μικρό μπωλ ανακατεύουμε αλατοπίπερο. Κατόπιν παίρνουμε ένα μυτερό μαχαίρι και κάνουμε τρύπες στο κρέας μέσα στις οποίες βάζουμε με το δάχτυλό μας αλατοπίπερο και μία σκελίδα σκόρδο.  Επειδή όμως το κρέας δεν είναι κομμένο σε κομματάκια αλλά ολόκληρο προσέξτε να το τρυπήσετε σε αρκετά σημεία ώστε να αλατιστεί μέχρι μέσα.
    Ρίξτε  αλατοπίπερο και εξωτερικά. Αλείψτε το κρέας με  μουστάρδα .
    Βάλτε στο εσωτερικό του όλα τα υλικά ( μοσχάρι , λουκάνικο , τυρί , πιπεριά , καρότο )
    Μετά τυλίξτε σφιχτά το κρέας με 3-4 λαδόκολλες και δέστε το με σπάγκο σφιχτά σταυρωτά.
    Τοποθετήστε το σε ένα ταψί και βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς.Ψήστε το σε αυτή τη θερμοκρασία για 20-30 λεπτά και μετά χαμηλώστε πολύ τη  θερμοκρασία και σιγοψήστε για 3 με 4 ώρες .
    Γυρίστε το πακετάκι κατά τη διάρκεια του ψησίματος 2-3 φορές ώστε να μην μαζεύονται τα υγρά του στο κάτω μέρος.
    Συνοδέψτε το με πατάτες φούρνου ή με ρύζι .






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου