add

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

food+dring//ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ

ΥΛΙΚΑ
-6 αυγά
-6 κουταλιές ζάχαρη
-1 λιτρο κρύο γάλα
- 3βανίλιες
-σιρόπι καραμέλας
Εκτέλεση
-1. Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και τη ζάχαρη.
-2. Ρίξτε το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
-3. Προσθέστε και τη βανίλια και ανακατέψτε.
-4. Χύστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή σε μια φόρμα πουτίγκας αφού πρώτα το/την έχετε «επενδύσει» με καραμέλα.
-5. Ψήστε σε μέτριο φούρνο αφού βάλετε το σκεύος μέσα σε ένα άλλο με 3 εκατοστά νερό για περίπου 1 ώρα.
-6. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει εντελώς και ξεφορμάρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου